domingo, 17 de febrero de 2013

Pràctica Google Docs

Google Docs tambè denominat Google Drive.



ÍNDEX
  1. Qué és Google Doocs i Google Drive?
  2. Com utilitzar Google Drive?
  3. Maneres d'accés a Google Drive.
  4. Diferències entre Google Drive i Dropbox.
  5. Opinió personal



Qué és Google Doocs i Google Drive?

Google Drive ha nascut per recolzar una de les seves divisions creada amb anterioritat, Docs. Si fins a la seva arribada solament era possible afegir documents en aquesta part amb accés des de Gmail, amb l'aparició de Google Drive s'ofereix un avantatge addicional: disposar dels mateixos arxius també en l'ordinador, sincronitzats amb Google Docs però accessibles també quan no es té accés a Internet. D'aquesta manera, es compta amb l'avantatge de disposar dels arxius tant en local com a la Xarxa. Això permetrà la sincronització amb diferents dispositius, i per tant la possibilitat d'accedir a la informació des de qualsevol d'ells.
Google Drive és un programa gratuït el qual es a la web per crear documents el què es pot treballar en línia i permet la col · laboració d'un grup específic el qual es designa per un propietari en aquest trobem tres editors els quals són d'una utilitat enorme com els són l'editor de text, l'editor de fulls de càlcul i per últim un editor de presentacions, i també un que no s'utilitza molt que és un editor de formulari el qual està destinat a enquestes. A més a Google docs també trobem una altra utilitat per a aquelles persones despistades les quals oblidem nostres dispositius digitals en el que guardem la nostra informació i ens permet mantenir-la en un lloc en el món cibernètic per quan la necessitem i on la necessitem.

Com utilitzar Google Drive?
Per poder utilitzar el Google Drive en primer lloc haurem de registrar-nos amb el compte de gmail per poder entrar al apartat de Google Docs. Si no tenim un compte Gmail, ens fiquem en Google i seleccionem l'apartat de Gmail que trobarem a dalt de la pàgina. Una vegada allí, li donem a crear compte i emplenem tots els ítems. Si per contra ja tenim compte, simplement ens fiquem.
Una vegada registrats amb el nostre compte de gmail i posada la clau escollida prèviament, entrarem al menú  aquest:

Seguidament, polsarem en el botó “CREAR”. Aquest botó ens permet crear tant una carpeta, com un document, o una presentació, o una fulla de càlcul, o un formulari o un dibuix, a més de poder incloure connectar més aplicacions.



Nosaltres ens centrarem en el segon ítem: “Crear un document”. En aquest moment se’n es obri la pantalla del document que volem redactar amb una barra de ferramentes en la part superior que és molt semblant a la que usem al programa Microsoft Word, ja que es pot escollir el tipus de lletra, el format, la grandària... etc. 
Podem incloure si ho necessitem un enllaç en el nostre document a través de la opció que se’ns mostra en la barra de ferramentes: “Afegir un enllaç”. El procés és molt simple, sols hauríem de ficar el URL de l’enllaç que volem afegir en la barra que ens diu “URL de l’enllaç”, o si ho preferim podem copiar l’enllaç des de la direcció de correu electrònic on s’encontre.

D’altra banda, dalt de la barra de ferramentes ens ofereixen un menú d’opcions que podem escollir per modificar el nostre document, com per exemple: “Arxiu, editar, veure, insertar, format, ferramentes, taula i ajuda”.

Seguidament haurem de posar si volem que el nostre arxiu siga “Públic en la web” o que “qualsevol usuari que reva el enllaç puga entrar” o “privat”. En el nostre cas elegirem l’opció de “privat” i seguidament haurem de ficar el destinatari amb el que volem compartir l’arxiu i elegir si volem que puga “editar” l’arxiu,  sols “comentar-lo” o que sols “puga voreu”.

Quan vulguem ubicar els diferents arxius en un mateix lloc podrem crear una carpeta en el botó de “crear” i així posar tots els documents en aquest lloc.
Si pel contrari el que desitgem és realitzar una presentació, haurem de clicar al mateix lloc de “crear” i elegir “presentació”. Seguidament, haurem d’escollir un estil per a la nostra presentació.
La resta de ferramentes que ens ofereix aquest apartat son molts similars al Microsoft Power Point, ja que podem crear diapositives, canviar el format, incloure imatges, vídeos... etc. Per a insertar una imatge podem fer-ho des de el nostre ordinador, des del URL o amb una instantània en el moment, i incloureu en el àlbum que desitgem. Per a que la imatge es quede centrada haurem de modificar els numeres fins aconseguir la mida desitjada.
Si volem compartir la presentació haurem de realitzar el mateix procediment que en el cas anterior.

Si tornem a la pàgina principal en el menú “Mi unidad”, podem veure els arxius que han volgut altres usuaris compartir amb mi, podrem veure els arxius denominats “destacts” si creiem convenient posar a algun arxiu aquesta preferència, o veure els arxius que hem usat més recentment.

També dir que es poden realitzar fulles de càlcul, formularis o dibuixos que també podem compartirlos amb altres usuaris de la metixa forma que ja hem explicat prèviament.

Per últim. les dues coses més importants del Google Docs son, per una banda: la seguretat que ens dona el escriure un document i que es quede guardat a l’instant mentre anem escrivint i per altra banda, la facilitat que ens ofereix per poder compartir un arxiu amb altres usuaris. 

Com resum, aquest video ens mostra una altra explicació:




Maneres d'accés a Google Drive

Per accedir a tots els arxius i carpetes existeixen tres opcions:
  • Accés a la unitat de Google des de Drive.google.com
  • Obrir la carpeta de Google Drive en l'ordinador.
  • Accedir des de l'aplicació corresponent per a dispositius Android.


Així, el més important a l'hora de sincronitzar Google Drive en un dispositiu és instal·lar-ho en el mateix. Per a això, s'accedeix a la pàgina web, drive.google.com/start i s'inicia el procés. Una vegada allí es tria el sistema operatiu, iniciant-se així la instal·lació amb l'arxiu adequat al mateix.

Diferències entre Google Drive i Dropbox.
Google Drive es va llançar a competir amb plataformes per allotjar i compartir arxius en Internet com la popular Dropbox. En aquesta imatge es mostra les diferencies:


Opinió personal

Google Drive em sembla molt útil per aplicar-ho a l'escola per una sèrie d'avantatges que són:
  • Començar a editar un document en l'ordinador de l'aula i acabar-ho en l'equip de casa sense necessitat d'enviar-se a un mateix l'arxiu per correu electrònic o descarregar-ho en un USB.
  • No necessitar renombrar arxius i esborrar versions antigues després de fer diverses modificacions a un document
  • Compartir un video o una carpeta de documents amb els alumnes enviant simplement un email amb un enllaç a un fitxer guardat en Google Drive i convidar-los a veure-ho i descarregar-ho.
  • Demanar als alumnes que obrin un document i realitzin un exercici. Després de la seva finalització els alumnes guarden el document en Google Drive perquè el professor pugui corregir-los.
  • Col·laborar amb els alumnes en un document en temps real, enviant i rebent comentaris del grup.
  • Disposar d'una còpia de seguretat de tots els fitxers en el núvol, evitant la seva pèrdua en el cas que el disc dur de l'ordinador es corrompi, s'infecti amb un virus o caigui el servidor de fitxers del centre.
  • Recuperar arxius que hàgim esborrat accidentalment i fins i tot tornar a una versió antiga del document d'un mes enrere.
  • Realitzar cerques d'objectes i text que apareixen en imatges guardades i documents escanejats per trobar fàcilment arxius. Gràcies al reconeixement òptic de caràcters (OCR) podem trobar ràpidament un arxiu pel seu contingut i no únicament pel seu nom. 





No hay comentarios:

Publicar un comentario