domingo, 26 de mayo de 2013

Google Sites

Google Sites és una aplicació online que permet crear un lloc web de col·laboració. Tan fàcil com editar un document. Google Sites permet recopilar amb rapidesa informació de diferent naturalesa en una mateixa ubicació (vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text) i compartir-la fàcilment amb un petit grup de persones, tota la teua organització o amb qualsevol usuari de la Xarxa per a veure-la o editar-la. Habilita el servei per a començar a utilitzar Google Sites.
Funcions de producte claus:
  • Personalitza la interfície del lloc perquè se semble al teu grup o adquirisca l'aspecte del projecte.
  • Crea una nova subpágina solament amb fer clic en un botó.
  • Tria diferents tipus de pàgina, com a pàgina web, anuncis, panell de control i llista.
  • Centralitza la informació compartida: incrusta contingut enriquit (vídeo, documents, fulls de càlcul, presentacions, presentacions de diapositives de fotos de Picasa, gadgets de iGoogle) en qualsevol pàgina i puja arxius adjunts.
  • Administra la configuració de permisos per a mantenir el grau de privadesa, de llibertat d'edició o de visualització que vulgues. Solament els usuaris que convides al teu domini com a col·laboradors podran crear llocs per al teu domini.
  • Realitza cerques en el teu contingut de Google Sites mitjançant la tecnologia de cerca de Google
Com crear Google Sites?
Per a començar haurem d'introduir-nos en la següent pàgina web:Google Sites . A continuació, ficarem les nostres dades del compte de Google per a poder accedir. 
Si no tenim compte de Google hem de crear-nos una en la següent pàgina web:Crear compte Google .
Una vegada introduïts les nostres dades apareixerà la següent imatge.




Ara estem davant la pagina d'inici del nostre Google Sites. Posteriorment, apareixeran les nostres Webquest creades. Però per a començar la nostra primera, hem de donar-li a crear. I apareixerà el següent: 



Com és la primera vegada que anem a crear un, triarem la plantilla en blanc ja que serà mes fàcil de crear. I si després volem modificar-ho podrem fer-ho. 
Després posem el nom que vulguem que tinga nostra Webquest, en aquest cas posarem "prova", si seguim baixant trobem que hem de completar una adreça web, posarem el nom que vulguem. És aconsellable posar nombres ja que molts ja estan ocupats.
Després trobem seleccionar un disseny, triem el que volem, en aquest cas triem el disseny desert.
Finalment, posem el codigo que apareix, ja que és un mètode de seguretat.
Li donem a crear i esperem al fet que es crea nostre assetge web.



En la cantonada superior dreta podem trobar una barra amb diverses opcions. La primera és la d'editar la pàgina que ens mostra, i la següent és per a afegir noves pàgines a les quals tenim. Ara anem a editar la pàgina principal:

Com podem apreciar, hem de posar un títol, en aquest cas posem Introducció. A dalt de la nostra pàgina trobem una barra d'eines en la qual podem modificar el tipus de lletra, el color, la grandària i totes les combinacions que vulguem.
També tenim la icona d'afegir un enllaç. I opcions per a modificar els paràgrafs de text que vulguem afegir com també l'estructura en la qual el vulguem posar.
Cada canvi que fem li donem a guardar. Així ens assegurem que ho deixem tot guardat.
Si ens fixem a dalt a l'esquerra trobem altres eines. Si li donem a inserir trobem el següent:

Com podem apreciar, apareix un menú d'opcions en les quals puguem inserir diferents coses des d'una imatge des del nostre equip,enllaços... També tenim l'opció d'afegir *Gadgets com:entrades recents de la nostra Webquest, arxius actualitzats, quadres de text etc. 
Finalment, des del nostre compte de Google podem pujar tot tipus d'arxius sense necessitat de tenir-los emmagatzemats en el nostre ordinador sol en el nostre compte o en Google com a mapes, imatges, documents i moltes mes opcions.

En l'opció de format, podem modificar la nostra estructura de la pàgina, tant la capçalera, com els paràgrafs per a adaptar-ho a les nostres necessitats.
També podem veure a costat l'opció de taula en la qual podem crear una taula a les nostres necessitats i posar-la en la pàgina. Sempre hem d'acordar-nos de guardar el nostre treball.
Finalment, tenim l'opció de disseny. 

Aquesta última eina és per a modificar el disseny de pàgina que vulguem mostrar, podem posar el menú de les nostres paginas a un costat a dalt, a baix etc. També podem posar diverses columnes de text i infinitat de combinacions perquè es quede la nostra Webquest al nostre gust.
Ara anem a crear una pàgina nova, ja que hem après com es modifiquen i es crear les paginas i les infinitats de coses que podem fer. Per a açò li donem a la icona de crear pàgina nova que aquesta al costat de la d'editar, com ben hem explicat abans.

Apareixerà la imatge que acabem de mostrar i llavors haurem de posar un nom a la pàgina que volem crear, en aquest cas posem taverna ja que anem a seguir un esquema. Després podem triar si volem que siga una pàgina posterior a la d'introducció o que forme part de la introducció com una subdivisió. Segons els nostres gustos, una vegada emplenat les dades li donem a crear.
Immediatament apareixerà la mateixa pàgina que quan hem creat la introducció, la qual la podem modificar com desitgem.

Anem a seguir el següent esquema, us ho pose com a exemple per si no sabeu com seguir i d'aquesta manera us done una idea d'organitzar la vostra Webquest.
·  Introducció, que presenta el plantejament general de la Webquest a tot el grup.
·  Tasca, s’identifica amb l’objectiu final de la Webquest: allò que ha d’elaborar-se a l’acabar la Webquest
·   Procés, on s’indiquen les activitats i passos que han de realizar-se i es presenten els recursos.
·   Avaluació, on s’indiquen els aspectos que es valoraran i com es valoraran.
·   Conclusió, on apareixen unes reflexions finals.
·   Orientacions per al profesor, on apareixen suggeriments per a utilizar la Webquest en classe.
A continuació us mostre el esquema fet, de la manera que us he ensenyat anteriormet:

La Webquest que us he mostrat és la que he realitzat amb una companya, en ella es pot apreciar l'esquema que us he ensenyat i també es pot veure les modificacions que podeu realitzar. En aquest cas l'hem adaptat al nostre gust. 

Ara us toca a vosaltres! Realitzar-la i modificar-la com vosaltres vulgueu, i demostrar el que heu après.

Tutorial Google Sites

Aquest és un tutorial senzill i útil que ens ajuda a crear el nostre Google *Sites. Aquesta molt complet i pot arribar a resoldre alguns dubtes que tingueu, ho fa pas a pas i a poc a poc per a poder explicar perquè serveix cada aplicació i opció. Per tant, pense que són 28 minuts que no malgastéssiu, sempre ve bé saber mes sobre un tema.

Opinió personal
Google Sites a més de ser una meravellosa eina digital per a poder gestionar tota la informació pertinent en el dia a dia de l'aula des del nostre ordinador portàtil, ordinador de sobretaula , presenta la possibilitat de realitzar-ho des del propi telèfon mòbil, sense necessitat d'usar l'ordinador.
Seguisc insistint en la seua senzillesa d'ús i el seu potencial per a adaptar-se a moltes situacions. Per açò, he intentat traure-li profit immediatament usant-ho en el treball diari i en el meu centre en particular dissenyant uns espais webs útils i orientats a cobrir algunes demandes i necessitats que es plantejaven. Aquests són els que detalle:


  1.  Assetge Professorat: És el tauler d'anuncis "virtual" de la sala de professors, amb tot el mes important. També un lloc per a trobar documents i arxius d'ús corrent: llistats de classes, convocatòries, comptabilitat, projectes, formularis,...
  2. Assetge Gestió: Web sol per a l'equip directiu i administrativa. És bàsicament un contenidor d'arxius per a l'administració i gestió del centre. També s'organitzen les tasques a realitzar.
  3. Assetge Coordinació TIC: Web on el grup professorat pot col·laborar aportant idees, material i treballs. Ací se centralitza tota l'activitat TIC del centre. Para mes facilitat al seu torn està estructurada per cicles. És un model de web col·laborativa.
  4. Assetge Wiki de classe: Per a arreplegar el treball i propostes de l'àrea d'Inglés de Primària. Els alumnes tenen permís per a col·laborar en l'edició. És una web tipus wiki per tant.
  5. Lloc Curse de Formació: Web típicament informativa i expositiva de continguts a treballar durant les sessions.

De qualsevol manera, és una experiència nova per a mi i per a tots. Espere que funcione, almenys s'ha intentat per a facilitar i millorar el treball.




No hay comentarios:

Publicar un comentario