INDEX
- Definició i característiques de les Xarxes socials
- Tipus de Xarxes socials
- Twitter i Facebook
- Aplicacions educatives de Twitter i Facebook.
- Diferencies entre Facebook i Twitter.
- Adicció a les redes socials
- Opinió personal
1.- Definició i característiques de les Xarxes socials.
Algunes de les seues característiques mes importants son:
- Son xarxes de relacions personals, tambè anomenades comunitats, que proporcionen sociabilitat, suport informació i un sentit de pertinença i identitat social.
- Son grups de persones amb alguns interesos similars que es comuniquen a través de projectes.
- Existeix un cert sentit de pertinença a un grup amb una cultura comuna es comparteixen uns valors, unes nomes i un llenguatge en un clima de confiança.
- Son llocs web que ofereixen serveis i funcionalitats de comunicació diversos per mantener en contacte els usuaris de la xarxa.
- Es basen en un programari especial que integra nombroses funcions individuals en una mateixa interficie.
2.- Tipus de Xarxes socials
- Xarxes personals. Es compon de centenars o milers d’usuaris en els quals cadascun té el seu petit “espai” amb la seva informació. Facebook
- Xarxes temàtiques. Solen centrar-se en un tema en concret i proporcionen les funcionalitats necessàries per al mateix. Per exemple, una xarxa de cinema.
- Xarxes profesionals. Dedicades exclusivament a l’àmbit laboral, en totes els seus vessants. Poden posar en contacte a aquells que ofereixen treball amb els quals ho busquen. Linkedin.
3.-Facebook i Twitter
Facebook
- Originalment era un lloc per a estudiants de la Universitat d’Harvard, però actualmente està obert a qualsevol persona que tingui un compte de correu electrònic.
- Disposa d’una llista d’amics i un grup de pàgines o es pot reunir gent d’interessos comuns.
- Existeix la possibilitat d’incloure fotos i videos al mur.
Twitter.
- La xarxa permet manar missatges de text pla de baixa grandaria amb un màxim de 140 caràcteres, cridats tweets, que es mostren en la página principal de l’usuari.
- Els usuaris poden subscriure’s als tweets d’altres usuaris.
- Per defecte, els missatges són publics, podent difondre’s privadament mostrant únicament a seguidors.
4.- Aplicacions educatives de Twitter i Facebook.
Twitter
-Canal de noticies en temps real per a la comunitat educativa.
- Avís sobre publicacions de bulletins informatius periòdics.
- Informacions de carácter més oficial, com beques, d’exàmens…
- Com agenda i recordatori d’esdeveniments tals com reunions o trobades.
-Establir un canal de noticies en diferit mitjançant l’ús dels widgets que permeten publicar la informació de Twitter en les pàgines web.
-Establir una comunicació bidireccional entre el centre i la comunitat educativa. A diferència d’un fórum de discussió, l’abast de Twitter està restringit als seguidors dels usuaris.
Facebook
El primer que vaig visualitzar com interesant son els grups. Cree tres grups, un per cada curs i vull anar comentat les activitats de clases, especialmente pretenc anar trobant un espai per a la reflexió respecte dels problemes que anem enfrontat. La inscripció al grups va quedar com obligatoria per als alumnes, el accés al grup es per invitació.
Els esdeveniments, a través dels quals, vull anar refrescant la memoria dels meus estudiants respecte d’activitats, lectures, proves, exàmens i tot allò que és part de la vida escolar i que anoten en les nostres agendes.
Crear meves pròpies enquestes amb continguts educatiu, però havien de ser entretingudes, simpàtiques, senzilles, no diferenciar-se massa en la forma de les quals agraden.
Study Groups. Es una manera ràpida i fàcil de col·laborar amb els seus companys de classe i planificar tasques per als seus cursos, pots crear llistes de tasques discutir certs temes , establir horaris de les reunions.
Mathematical Formules. Amb aquest aplicació podràs escriure missatges en el mur dels teus amics amb formules matemàtiques aquestes formules s’escriuen amb la sintaxi de Latex.
CiteMe amb aquesta aplicació pots obtener citas per a les teves notes amb format de WorldCat, el catalog més gran del món.
BooksiRead. Pots qualificar i compartir opinions sobre els llibres que estàs llegint o has llegit tambè pots consultar les opinions d’uns altres o buscar usuaria amb gustos similars.
5.- Diferencies entre Facebook i Twitter.
Quin de les dues xarxes socials és més efectiva per accedir al públic objectiu?, Quin és el ROI associat a les diferents accions implementades en Facebook i Twitter i quin és més efectiu? i finalment, és realment cert que Facebook compti amb major efectivitat per a les marques?
Existeix un error de base i molt comuna en el moment actual centrat en la no identificació d'una de les principals diferències entre ambdues plataformes; mentre Facebook és una xarxa social basada en la promoció de les marques, Twitter és una xarxa social basada en la promoció dels continguts a través de la seva difusió i viralitat il·limitada.
Partint d'aquesta diferència bàsica, podem confirmar que si bé són plataformes diferents quant als interessos finals, ambdues han estat determinants per acabar amb paradigmes obsolets associats a l'ordre social.
- Mentre el pes específic de Twitter radica en la qualitat dels seguidors, el pes específic de Facebook radica en les relacions que s'estableixen.
- Twitter és un mitjà de comunicació, mentre que Facebook és una xarxa social
- En termes de seguiment i popularitat Facebook avantatja a Twitter.
- El tipus d'informació que es comparteix, Facebook és més social permetent i valorant l'exposició d'aspectes relacionats amb les emocions i el vessant més personal dels usuaris, mentre que Twitter és un mitjà de comunicació en si mateix, on es comparteixen fets i notícies més centrats en l'aspecte professional que en el personal.
- En termes d'oci, Facebook és molt més lúdic que Twitter; jocs, test i aplicacions més centrades en l'oci, inexistents a la xarxa basada en el microblogging.
6.- Adicció a les redes socials.
La xarxa social de Facebook i la xarxa de microblog Twitter causen més addicció que l'alcohol i el tabac. Resistir la temptació de visitar els llocs de xarxes socials per veure les actualitzacions és més difícil que rebutjar una beguda o un cigarret.
Facebook i Twitter s'han convertit a les xarxes socials més populars del moment. Fins i tot, els 'smartphones' i 'tablets' permeten estar connectats a elles les 24 hores al dia. Entrar en el perfil de Facebook per comprovar si algú ha comentat un estat, ha publicat una foto o ha canviat el seu estat, així com comprovar els esments en Twitter o els 'tuits' dels seguidors, es converteixen en accions diàries tan comunes com dormir o menjar. Per aquest motiu alguns d'aquests usuaris tinguin addicció a les xarxes socials.
Segons un estudi realitzat per la Booth School of Business de la Universitat de Chicago, tant Facebook com Twitter causen més addicció en els usuaris que l'alcohol o el tabac. Per a aquest estudi s'han realitzat 250 enquestes sobre els desitjos diaris dels usuaris.
L'enquesta conclou que dormir i el sexe són els dos desitjos més anhelats durant el dia però accedir a les xarxes socials i el treball són els desitjos més difícils de resistir i més fàcils de satisfer. En contraposició, l'alcohol i el tabac són desitjos que es troben en nivells molt més baixos malgrat generar addicció.
Aquí us deixo 7 símptomes d'addicció a Facebook. Per a detectar en els alumnes.
- Inicies sessió en Facebook abans de revisar el teu correu electrònic regular.
- Revises Facebook diàriament, diverses vegades al dia, o tot el dia.
- El teu cervell filtra tot a través de Facebook ara. Sempre penses en com pots compartir, promocionar o propagar alguna cosa en Facebook.
- Revises la teva llista de contactes per veure qui no s'ha registrat encara o no has convidat encara (crec que això era al principi perquè ara GAIREBÉ tots estan en Facebook).
- Actualitzes el teu estat amb freqüència i etiquetes als teus amics en les teves fotos per rebre comentaris.
- Passen les hores abans que t'adonis que no has fet gens, excepte navegar en Facebook.
- Les teves hores de dormir s'han reduït en dues hores o més.
- Per últim, aquest video que és un documental realitzat per la Universitat de Castellò. La temàtica tratada és la adicció a las redes sociales com Facebook y Tuenti com altres. A més dels problemes que poden traure consequencies de la seua utilització malament.
Segons la meva opinió els alumnes d'aquesta universitat han fet un excel·lent treball, la recerca, la manera d'exposar-ho, és incomparable, la veritat que els meus respectes i realment hi ha moltes inconsistències en l'ús que se li aquesta començant a donar a les xarxes socials, i com ben ho plantegen cal tractar de buscar la manera que els joves siguin conscients d'això, doncs Internet dia a dia es comença a tornar com una espasa de doble tall i nosaltres els futurs mestres hem de prevenir aquests problemes.7.- Opinió personal.Nostres estudiants volen comunicar-se, conèixer i compartir, i aquí l'èxit de les xarxes socials i el seu penetrant ús en la joventut. El nostre desafiament docent es troba enclavat en com aconseguir que aquesta comunicació, coneixement i ànim de compartir sigui de calitat i anotació a una formació integral i concorde als nostres objectius d'aprenentatge per a ells. Com fer de les xarxes socials veritables comunitats virtuals d'aprenentatge. Per a això és possible escollir entre 2 rumbs tecnològics:- El primer apunta a entrar en el "habitat" dels propis estudiants, utilitzant les xarxes socials en els quals ells ja es posicionen, em refereixo puntualment a Facebook i/o twiiter. Encara que no descarto per res aquesta possibilitat, faig l'excepció que el docent que opti per aquesta opció consideri desenvolupar un perfil que traslladi la seva condició de "professor" a l'esfera virtual. Seria contraproduent que un docent comparteixi el seu perfil personal amb estudiants, tant com si en la presencialitat els convidés a una cantina a conversar banalitats. En conseqüència, treballi en aquest cas amb un perfil professional.
- La segona possibilitat tecnològica, és treballar principalment amb xarxes socials dissenyades per a l'aprenentatge (fetes especialment per a contextos de formació), ja sigui en el context escolar o també en la formació institucional i/o corporativa.
No hay comentarios:
Publicar un comentario