domingo, 3 de marzo de 2013

Pràctica: Conte PowerPoint

ÍNDEX

  1. Qué és PowerPoint?
  2. Com crear un conte a PowerPoint?
    1. Disseny de les diapositives.
    2. Escriptura
    3. Accions
    4. Modificar format de text i d'imatge
    5. Inserir so o video
    6. Modificar so o videos
    7. Animacions
    8. Hipervincles
    9. Agregar diapositives
  3. Tutorial conte PowerPoint
  4. Opinió personal

1.-Qué és PowerPoint?

PowerPoint és programari que li permet crear materials que es poden utilitzar en un projector. L'ús d'aquest material per anunciar un informe o una proposta es denomina presentació. En usar PowerPoint, pot crear pantalles que incorporen efectivament text i fotos, il·lustracions, dibuixos, taules, gràfics i pel·lícules, i passar d'una diapositiva a una altra com en una presentació amb diapositives. 

Pot animar text i il·lustracions en la pantalla usant la característica d'animació, així com agregar una narració i efectes de so. També, pot imprimir materials i distribuir-los mentre realitza la presentació.

Per totes aquestes raons utilitzarem el PowerPoint per realitzar un conte.

2.- Com crear un conte a PowerPoint?

El primer que cal fer es obrir el programa de Power Point. Si no el tingueu encara al vostre ordinador haureu de descarregar-lo d'Internet o comprar-lo i instalar-lo. A més, heu de saber que per a fer l'explicació que es desenvolupa a continuació ens hem centrat en la versió 2007 de Power Point. No obstant, no trobareu massa diferència si vosaltres teniu una altra versió.

Una vegada obert, el primer que anem a fer és triar el disseny de les diapositives en les quals anem a treballar. Per a això li donem a disseny. I apareixen unes predeterminades en les quals pots triar. Una altra opció és posar com a fons de diapositiva la imatge que la teva vulguis, això és el que anem a fer per crear el conte. 
El conte que vaig a crear és el de Rinxolets d'or. Per tant, he triat una foto de la casa en la qual transcorre tot el conte. 
Per inserir-la com a fons li donem a estils de fons i despres a farciment amb imatge o textura i seleccionem la imatge desitjada.

Una vegada seleccionada la imatge li donem a dissenyar a totes les diapositives. Ara estem davant la portada, afegim el títol en "faci clic per agregar titulo" i si volem agregar alguna cosa mes just sota tenim un quadre de text.
Per modificar l'escriptura li donem a inici, allí trobarem diverses opcions per modificar el text com la grandària de la lletra, el color, el tipus... Triem el que mes ens agradi, però podem modificar-ho les vegades que vulguem amb tan sol seleccionar-ho i en inici donar a l'opció que vulguem. Per exemple: tenim el text en Arial 12 però la volem mes gran, seleccionem el text i en l'opció de la grandària de lletra seleccionem 18. Immediatament tot el text seleccionat es farà mes gran. 
Totes les modificacions del text les trobem en inici. 
En el titulo queremos añadir una acción para que cuando le den al título suenen unos aplausos. Para ello, seleccionamos el título, después le damos insertar y a acción. Nos aparecerá un cuadro en el que le damos a reproducir sonido y elegimos el que queramos, en este caso elegimos aplausos.


Aquest mètode d'inserir acció no solament serveix per a text, serveix per tot imatges, enllaços, diapositives completes etc. Per tant si volem afegir aquesta acció solament hem de repetir el procés. 

Per modificar el format d'un text o d'una imatge el primer que hem de fer és seleccionar l'objecte que volem modificar, després donar-li a format i aquí trobem una infinitat d'opcions de modificacions.
Aquestes opcions són les anomenades eines de dibuix, podem modificar la forma per exemple; volem que el text en comptes de linea recta sigui en cercle. Seleccionem efectes del text i transformar, aquí triem la transformació que desitgem. També podem posar girs en 3D, emplenar les lletres de colors etc.
Si el que volem és modificar el quadre de text i no les lletres li donem a les opcions que trobem mes a l'esquerra, aquí podem emplenar el quadre, posar-li forma, canviar el color etc.


Per canviar el format de les imatges repetim el mateix procés. Però aquí trobem modificacions diferents, com per exemple, posar marc a la imatge. Podem trobar molts models predeterminats de marcs, però en aquesta ocasió triem el marc de fotos rodó. Ara bé, volem posar-li mes efectes, li donem a "efectes de la imatge" i a resplendor, triem la resplendor vermella. També podem posar-li efectes en 3D, vores etc. 
Si no ens agrada una mica de la imatge podem retallar-ho. A la dreta trobem l'opció de retallada, seleccionem i envoltem la imatge amb el que desitgem que es quedi així deixem fos el no desitjat, una vegada fet seleccionem dins de la imatge i ja queda retallada.
Una altra opció és canviar la lluentor i el contrast de la imatge igual que si la volem posar en blanc i negre, d'aquesta manera adaptem la imatge a la visualització que vulguem. Perquè quedi més clar tenim aquesta imatge:


Volem inserir una cançó de fons per al conte. Per a això li donem a inserir, després a la dreta trobem "so" li donem i veiem les diverses opcions en les quals podem inserir una cançó. Nosaltres com ja tenim la cançó descarregada en l'ordinador li donem a "so des d'arxiu". Immediatament s'obre una finestra amb les carpetes del nostre ordinador, seleccionem la cançó que vulguem.


Una vegada agregat el so, ho adaptem a les nostres necessitats. No volem que soni molt alt perquè pretenem narrar el conte, per tant en el "volum del so" li donem a mitjà. Volem que el so comenci immediatament res més donar-li a la presentació. Per a això, li donem a "reproduir so" automàticament. Si ens fixem veiem que en la diapositiva ha aparegut la icona del so. 
Si les nostres necessitats són unes altres aquí trobem totes les modificacions que vulguem, no solament del volum o del començar la cançó, sinó també si la volem repetir o ocultar. Per veure si ens agrada com ho hem modificat li donem a "vista prèvia" i ens mostra el que hem seleccionat.
Tot el que hem fet amb el so, ho podem fer amb vídeos. Es repeteix el mateix procés sol que se selecciona "pel·lícula" en comptes de "so".




Volem que quan es passin les diapositives, sigui com si es passa la pàgina d'un llibre. Per a això, recorrem a les animacions.

En elles tant imatges, text, com a diapositives es mouen aconseguint efectes òptics. 
Per aconseguir-ho li donem a "animacions" i ens apareixen moltes determinades triem la que mes ens agradi, en aquest cas triem la que es passa com un llibre. I com volem que sigui para totes les diapositives li donem a "aplicar a tot". Així no haurem de repetir el procés.




Els enllaços no solament serveixen per accedir a pàgines d'internet, sinó també per accedir a una part de la presentació. És a dir, si nosaltres estem en la diapositiva 1 però volem anar directament a la 10 posem un enllaç i donant-li accedim directament. 

També podem accedir a un correu electrònic o inclos a un nou document. És una manera molt simple de traslladar-nos amb la presentació. Ara, ho usarem per moure'ns per la presentació i per internet



Ara que ja hem fet la portada i hem inserit la cançó i el disseny del fons de les diapositives per al conte. Ens queda seguir escrivint per practicar tot el que hem après: modificar text, imatges, inserir accions, inserir sons, vídeos, enllaços i animacions. Tot això ho practiquem al llarg de tot el conte. Per a això, necessitem agregar mes diapositives. Ho aconseguim estant en inici i seleccionant afegir nova diapositiva. Aquí trobem diversos esquemes de diapositives, triem la que millor s'adapti a les nostres necessitats. Si pensem que aquest tipus de diapositiva s'adapta a la següent que pretenem fer li donem a duplicar diapositiva. D'aquesta manera ens estalviem aquest procés la propera vegada.
Una altra manera d'afegir una diapositiva és seleccionant la diapositiva que trobem a la nostra esquerra i donar-li al *enter. Immediatament s'afegeix una diapositiva nova.


3.- Tutorial conte PowerPoint
En aquest vídeo, veiem una altra manera d'explicar com funciona el PowerPoint.



4.- Opinió personal
Aquest element de Microsoft *Office, per ser una eina necessària per a l'aula, posseeix els següents avantatges:

 Permet l'estalvi econòmic.

 Presenta textos, imatges i pel·lícules de manera coordinada.

 L'exposició es presenta en forma organitzada i dinàmica.

 Facilita la presentació d'una informació específica.

 Presenta en seqüència l'exposició d'un tema.

 Presenta la informació en forma ambientada o animada.

 La presentació pot contenir so relacionat amb el tema exposat.

 Es poden crear enllaços en diferents segments de l'exposició per mitjà de hipervínculos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario