domingo, 26 de mayo de 2013

Google Sites

Google Sites és una aplicació online que permet crear un lloc web de col·laboració. Tan fàcil com editar un document. Google Sites permet recopilar amb rapidesa informació de diferent naturalesa en una mateixa ubicació (vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text) i compartir-la fàcilment amb un petit grup de persones, tota la teua organització o amb qualsevol usuari de la Xarxa per a veure-la o editar-la. Habilita el servei per a començar a utilitzar Google Sites.
Funcions de producte claus:
  • Personalitza la interfície del lloc perquè se semble al teu grup o adquirisca l'aspecte del projecte.
  • Crea una nova subpágina solament amb fer clic en un botó.
  • Tria diferents tipus de pàgina, com a pàgina web, anuncis, panell de control i llista.
  • Centralitza la informació compartida: incrusta contingut enriquit (vídeo, documents, fulls de càlcul, presentacions, presentacions de diapositives de fotos de Picasa, gadgets de iGoogle) en qualsevol pàgina i puja arxius adjunts.
  • Administra la configuració de permisos per a mantenir el grau de privadesa, de llibertat d'edició o de visualització que vulgues. Solament els usuaris que convides al teu domini com a col·laboradors podran crear llocs per al teu domini.
  • Realitza cerques en el teu contingut de Google Sites mitjançant la tecnologia de cerca de Google
Com crear Google Sites?
Per a començar haurem d'introduir-nos en la següent pàgina web:Google Sites . A continuació, ficarem les nostres dades del compte de Google per a poder accedir. 
Si no tenim compte de Google hem de crear-nos una en la següent pàgina web:Crear compte Google .
Una vegada introduïts les nostres dades apareixerà la següent imatge.




Ara estem davant la pagina d'inici del nostre Google Sites. Posteriorment, apareixeran les nostres Webquest creades. Però per a començar la nostra primera, hem de donar-li a crear. I apareixerà el següent: 



Com és la primera vegada que anem a crear un, triarem la plantilla en blanc ja que serà mes fàcil de crear. I si després volem modificar-ho podrem fer-ho. 
Després posem el nom que vulguem que tinga nostra Webquest, en aquest cas posarem "prova", si seguim baixant trobem que hem de completar una adreça web, posarem el nom que vulguem. És aconsellable posar nombres ja que molts ja estan ocupats.
Després trobem seleccionar un disseny, triem el que volem, en aquest cas triem el disseny desert.
Finalment, posem el codigo que apareix, ja que és un mètode de seguretat.
Li donem a crear i esperem al fet que es crea nostre assetge web.



En la cantonada superior dreta podem trobar una barra amb diverses opcions. La primera és la d'editar la pàgina que ens mostra, i la següent és per a afegir noves pàgines a les quals tenim. Ara anem a editar la pàgina principal:

Com podem apreciar, hem de posar un títol, en aquest cas posem Introducció. A dalt de la nostra pàgina trobem una barra d'eines en la qual podem modificar el tipus de lletra, el color, la grandària i totes les combinacions que vulguem.
També tenim la icona d'afegir un enllaç. I opcions per a modificar els paràgrafs de text que vulguem afegir com també l'estructura en la qual el vulguem posar.
Cada canvi que fem li donem a guardar. Així ens assegurem que ho deixem tot guardat.
Si ens fixem a dalt a l'esquerra trobem altres eines. Si li donem a inserir trobem el següent:

Com podem apreciar, apareix un menú d'opcions en les quals puguem inserir diferents coses des d'una imatge des del nostre equip,enllaços... També tenim l'opció d'afegir *Gadgets com:entrades recents de la nostra Webquest, arxius actualitzats, quadres de text etc. 
Finalment, des del nostre compte de Google podem pujar tot tipus d'arxius sense necessitat de tenir-los emmagatzemats en el nostre ordinador sol en el nostre compte o en Google com a mapes, imatges, documents i moltes mes opcions.

En l'opció de format, podem modificar la nostra estructura de la pàgina, tant la capçalera, com els paràgrafs per a adaptar-ho a les nostres necessitats.
També podem veure a costat l'opció de taula en la qual podem crear una taula a les nostres necessitats i posar-la en la pàgina. Sempre hem d'acordar-nos de guardar el nostre treball.
Finalment, tenim l'opció de disseny. 

Aquesta última eina és per a modificar el disseny de pàgina que vulguem mostrar, podem posar el menú de les nostres paginas a un costat a dalt, a baix etc. També podem posar diverses columnes de text i infinitat de combinacions perquè es quede la nostra Webquest al nostre gust.
Ara anem a crear una pàgina nova, ja que hem après com es modifiquen i es crear les paginas i les infinitats de coses que podem fer. Per a açò li donem a la icona de crear pàgina nova que aquesta al costat de la d'editar, com ben hem explicat abans.

Apareixerà la imatge que acabem de mostrar i llavors haurem de posar un nom a la pàgina que volem crear, en aquest cas posem taverna ja que anem a seguir un esquema. Després podem triar si volem que siga una pàgina posterior a la d'introducció o que forme part de la introducció com una subdivisió. Segons els nostres gustos, una vegada emplenat les dades li donem a crear.
Immediatament apareixerà la mateixa pàgina que quan hem creat la introducció, la qual la podem modificar com desitgem.

Anem a seguir el següent esquema, us ho pose com a exemple per si no sabeu com seguir i d'aquesta manera us done una idea d'organitzar la vostra Webquest.
·  Introducció, que presenta el plantejament general de la Webquest a tot el grup.
·  Tasca, s’identifica amb l’objectiu final de la Webquest: allò que ha d’elaborar-se a l’acabar la Webquest
·   Procés, on s’indiquen les activitats i passos que han de realizar-se i es presenten els recursos.
·   Avaluació, on s’indiquen els aspectos que es valoraran i com es valoraran.
·   Conclusió, on apareixen unes reflexions finals.
·   Orientacions per al profesor, on apareixen suggeriments per a utilizar la Webquest en classe.
A continuació us mostre el esquema fet, de la manera que us he ensenyat anteriormet:

La Webquest que us he mostrat és la que he realitzat amb una companya, en ella es pot apreciar l'esquema que us he ensenyat i també es pot veure les modificacions que podeu realitzar. En aquest cas l'hem adaptat al nostre gust. 

Ara us toca a vosaltres! Realitzar-la i modificar-la com vosaltres vulgueu, i demostrar el que heu après.

Tutorial Google Sites

Aquest és un tutorial senzill i útil que ens ajuda a crear el nostre Google *Sites. Aquesta molt complet i pot arribar a resoldre alguns dubtes que tingueu, ho fa pas a pas i a poc a poc per a poder explicar perquè serveix cada aplicació i opció. Per tant, pense que són 28 minuts que no malgastéssiu, sempre ve bé saber mes sobre un tema.

Opinió personal
Google Sites a més de ser una meravellosa eina digital per a poder gestionar tota la informació pertinent en el dia a dia de l'aula des del nostre ordinador portàtil, ordinador de sobretaula , presenta la possibilitat de realitzar-ho des del propi telèfon mòbil, sense necessitat d'usar l'ordinador.
Seguisc insistint en la seua senzillesa d'ús i el seu potencial per a adaptar-se a moltes situacions. Per açò, he intentat traure-li profit immediatament usant-ho en el treball diari i en el meu centre en particular dissenyant uns espais webs útils i orientats a cobrir algunes demandes i necessitats que es plantejaven. Aquests són els que detalle:


  1.  Assetge Professorat: És el tauler d'anuncis "virtual" de la sala de professors, amb tot el mes important. També un lloc per a trobar documents i arxius d'ús corrent: llistats de classes, convocatòries, comptabilitat, projectes, formularis,...
  2. Assetge Gestió: Web sol per a l'equip directiu i administrativa. És bàsicament un contenidor d'arxius per a l'administració i gestió del centre. També s'organitzen les tasques a realitzar.
  3. Assetge Coordinació TIC: Web on el grup professorat pot col·laborar aportant idees, material i treballs. Ací se centralitza tota l'activitat TIC del centre. Para mes facilitat al seu torn està estructurada per cicles. És un model de web col·laborativa.
  4. Assetge Wiki de classe: Per a arreplegar el treball i propostes de l'àrea d'Inglés de Primària. Els alumnes tenen permís per a col·laborar en l'edició. És una web tipus wiki per tant.
  5. Lloc Curse de Formació: Web típicament informativa i expositiva de continguts a treballar durant les sessions.

De qualsevol manera, és una experiència nova per a mi i per a tots. Espere que funcione, almenys s'ha intentat per a facilitar i millorar el treball.




TEMA 13. IPAD en educació primaria.

INDEX
1.   Que es l’Ipad
2.   Propostes de treball per Ipad
3.   L’Ipad en l’aula de Primaria
4.   Aplicacions Ipad per a Educació Primaria
5.   Tres aplicacions per convertir el nostre iPad en un dispositiu pedagògic
6.   Article edat adequada per l’utilització de l’Ipad

7.   Opinió personal.
1.-Què és l’Ipad?
L’Ipad és dels cridats ordinadors “tablet”: és un aparell fi, de la grandaria d’una revista amb una pantalla táctil a colors que permeten als usuaris navegar per la web, veure pel·lícules, eviar correus electrónics, entre altres coses.
Te un teclat en la pantalla, també un teclat opcional físic, a mes d’un programari especial per a fulls de càlcul i processament de textos.
No obstant això, els analistas diuen que la seva principal característica està en l’aspecte multimèdia, com llegar periòdics o veure videos, més que la seva utilitat com a laptop.
2.- Propostes de treball per Ipad
  • Enregistrament d’audio. Gravar i editar audios amb Caster Free: lectures, locucions, dramatitzacions, exposicions…
  • Esquema. Empara Wikipanion per a llegar un article de Wikipedia durant uns minuts i després redactar un mapa conceptual amb MindJet
  • Mapa conceptual. Resumir els continguts d’un tema de llengua o coneiximent del medi crear un mapa conceptual amb Idea Sketch.
  • Resum de noticies. Buscar i llegar un article usant un lector de noticies d’un periòdic per despres elaborar un document de text en resposta a un conjunt de preguntes amb el program Documents Free i enviar-lo com a adjunt al profesor utilitzant el client Mail.
  • Comentari de Lectura. Llegir un llibre digital en iBooks i després de la seva lectura elaborar un document en Documents Free amb la fitxa técnica, breu resum i opinió personal.
  • Narració visual. Crear una narració visual emprant Puppet Pals on es trien escenaris de fons, personatges, animación s i gravant locucions d’audio.
  • Grafics estadistiques. Crear grafics a partir d’una taula de distribució de frecüencies en un full de càlcul amb Documents Free
  • Fitxes PDF. Realitzar anotacions en una fitxa format PDF mitjançant pdf-Motis free para remitírsela al profesor pujant-la a un espai comú.
  • Edició d’imatges. Localitzar i descarregar una foto utilitzant el navegador web Safari. A continuación s’insereix la imatge en una nota d’EverNote per afegir textos una locucció d’àudio que completa el treball d’un tema.
Geolocalització de materials. Explortar una zona geográfica, comarca, provincia, país… amb Google Earth. Situar marcadors que continguen textos, imatges, enllaços etc. Gravar un recorregut turistic. Es pot completar la información amb World Explorer.

3.- El Ipad en l’aula de primaria
  • Emprar en format intuitiu i natural, ja que per al seu ús, no és necessari cap coneixement informàtic previ.
  • Simplement amb la seva manipulació, aprens les Claus d’ús de forma rápida.
  • Permet treballar les diferents àrees del curriculum a través de les seves aplicacions, augmentant la concentració de l’alumnat i possibilitant l’aprenentatge lúdic.
  • L’Ipad possibilita el treball individualitzat adaptant-se al ritme d’aprenentatge de l’alumne alhora que permet la creació de grups homogenis de treball usant un dispositiu grupal (sempre en grups reduïts, perquè l’aprenentatfes sigui significatiu).

4.- Aplicacions Ipad per Educació Primaria
  • iWriteWords aprofita al màxim la pantalla táctil d’Ipad per ensenyar a escriure al xiquet, d’una manera divertida i a mes a mes puga emprar el seu propi traç.
  • Read Me Stories. Es una aplicació molt be animada que conte amb una biblioteca d’histories potencials que es poden comprar- que li permet veure un llibre de cada serie abans de comprar-ho. Les animacions son brillants i colorides. I les veus son molt divertides, per això considero que es una gran manera d’aconseguir que els nens llegeixen coses diferents tots els dies.
  • Kit Paint. Pen per al xiquet
  • Math Party. Activitats de matemàtiques.
  • ABC 123 Writing Practice. T’ajude a aprendre com escriure lletres i nombres en Angles.
5.  Tres aplicacions per convertir el nostre iPad en un dispositiu pedagògic

Una dels millors avantatges que té l'iPad és que és un enorme llibre blanc on els desenvolupadors poden plasmar de la millor forma les seves idees perquè després els usuaris puguin aprofitar al màxim les capacitats del mateix.

La pedagogia és un camp on l'iPad s'està convertint a poc a poc en una increïble eina amb multitud de programes i ajudes per millorar l'aprenentatge dels més petits. En la App Store a més podem trobar diverses aplicacions interessants en aquest aspecte.

  • Play2Learn. En realitat aquest és el nom genèric d'una sèrie d'aplicacions pensades per aprendre qualsevol aspecte relacionat amb l'aprenentatge infantil, des dels primers passos amb els colors, nombres i lletres fins a fins i tot aprendre Inglés amb ells. El programa aquesta ideat amb mètodes d'aprenentatges reals pel que parlem de programes que poden resultar molt beneficiosos per als nostres fills.

  • Interactive Alphabet. Aquest programa està pensat per a un públic més jove on es comencen a donar els primers passos en l'aprenentatge. Aquest alfabet interactiu és una manera perfecta de començar a ensenyar i aprendre de forma divertida les lletres del nostre abecedari. A més ens proposa exemples en Inglés així que és una eina també interessant per ensenyar les primeres paraules en aquest idioma.

  • PBS Kids. Igual que Play2Learn, aquests desenvolupadors han pensat també en els més petits, creant un gran ventall de possibilitats i opcions per ajudar als nens de la casa. En aquest cas la varietat d'aplicacions és bastant àmplia, des dels coneixements més simples fins a alguns més avançats, i fins i tot podem triar entre versions per l'iPhone.

    6.- Article edat adequada per l’utilització de l’Ipad
    Com amb qualsevol aparell digital, en usar l'iPad s'han de tenir límits. Per a la psicòloga infantil Paula Bernal, als tres, fins i tot quatre anys, no hi ha necessitat que un xiquet passe tant temps enfront d'un aparell tecnològic. Jeannette Kaplun, cofundadora i editora general de Tot bebè, producte que treballa amb aplicacions digitals infantils, assenyala que no és recomanable que els xiquets menors de dos anys estiguen exposats a noves tecnologies.

    Però, més que l'edat, és l'acompanyament que li donen els adults a aquest tipus d'activitats, afig Viviana Quintero, coordinadora de noves tecnologies de Redpapaz: “Com a papàs hem de ser molt acurats a l'hora d'equipar als fills. Encara que aconselle fer-ho després dels sis anys, açò no serveix de res si els pares no fan una orientació responsable”
    Per a més informació en aquest Article Ipad tambè tenim unes recomanacions de aplicacions per a utilitzar l’Ipad a primaria, a més de adavantatges i desadvantatges.

    No solament hem de conscienciar als xiquets que utilitzen l'IPAD i les noves tecnologies. Pense que no hi ha edat per a aprendre a utilitzar coses noves per tant, no s'hauria de seguir un patró, sinó el gust per aprendre coses noves. 
    Cal dir, que és un vídeo d'humor, que pose com a manifest perquè no hi haja edat per a seguir aprenent.


    7.  Opinió personal
    El maneig de l'iPad és quasi intuïtiu per als xiquets; amb solament moure un dit poden veure milers d'imatges, a través de les aplicacions que estan explorant. La forma com es manegen les formes, a nivell espacial, pot ser una opció interessant per a jugar, opine que també és una oportunitat de preparar als xicotets per al món contemporani, on la tecnologia és un element fonamental en el desenvolupament cognitiu i acadèmic dels xiquets.
    Però potser l'aportació més important de l'iPad siga la facilitat de fomentar un aprenentatge lúdic. Existeixen aplicacions que ensenyen l'alfabet, paraules en anglès, els nombres i les formes. Permeten identificar colors, figures i sons, conceptes matemàtics i literaris, reforçant els seus processos mentals.
    Hi ha escoles que no tenen un gran biblioteca; l'aparell permet descarregar llibres i accedir a ells. Serveix per a interactuar, escoltar com es pronuncien les paraules, cercar significats; fins i tot, hi ha llibres narrats en veu alta.
    Però, d'altra banda, aquests avantatges es poden convertir en problemes si no hi ha un adequat maneig i acompanyament, i si l'aprenentatge es converteix en un procés passiu.
    Per a acabar pense que, s'ha de tenir en compte que la tecnologia no pot reemplaçar la vertadera interacció del pare llegint-li a un fill; solament ha de permetre fer-ho més divertit. Fins i tot, els coneixements acadèmics han de posar-se en pràctica en la realitat.

TEMA 12. Informàtica educativa

Index
1.      Classificació de programes amb suport informàtic
2.      Tipus de materials informàtics educatius
3.      Característiques eines d’autor
4.      Criteris de selecció i exemples
5.      Informàtica en l’educació actual
6.      Regles per a una informàtica sana i segura
7.      Opinió personal


1.- Classificació de programes amb suport informàtic.
Eines d’usuari de propòsit general. Facilitar tasques de recollida presentación i gestió de dades, processadors de text, bases de dades, mapes conceptuals.
Jocs i programes d’entrenament. Tenen com objectiu principal divertir amb activitats que potencien habilitats i estratègies i fins i tot, aprenentatge de continguts.
Interactius d’aprenentatge i potenciadors del desenvolupament de la creativitat. Dintre del qual destaquen 2 grans grups:
  • Aprenentatges de continguts. Suport del procés d’I-A, Aprenentatge d’idiomes, consulta: Té com onjectiu principal facilitar a l’usuari la construcción o realització d’aprenentatges a través d’entorns interactius.
  • Desenvolupament de la creativitat, programes de disseny, creació de pel·licules, animació: tenen com objectiu principal exigir l’elaboració final d’un producte a partir d’una combinació d’elements.
2.- Tipus de materials informàtics educatius.
  • Programari específic i material audiovisual. Sol estar centrat en una materia i nivel concret.
  • Eines d’autor. Permet l’adaptació de les activitats educatives a la materia i nivell.
  • Eines creatives. Orientades a la creació de productes artístics multimèdia. Permeten centrar-se en el procés.

3.- Característiques eines d’autor
Eines d’autor. Aplicacions orientades a la creació de materials educatius, que integrin tots els components d’un material didàctic multimèdia sense necessitat de programar. Entre les seves característiques més importants destaquen:

  • Permeten adaptar la información, la seva presentación i seqüenciació, a les necessitats de l’alumne.
  • Permeten relacionar la información i les seves fonts.
  • Permeten incloure qüestions i proves que avalúen els coneiximents arribats.
  • Permeten activar animacions I videos explicatius, incorporar sons i un llarg etcétera de recursos multimedia.
4.- Criteris de selecció y exemples.
  • Facilitat d’us versus llibertat creativa
  • Programació automática
  • Interoperabilitat i standars
  • Adaptació a diferents estils d’aprenentatge
  • Fitxers multimèdia
  • Exensibilitat

Jclic. Está format per un conjunt d’aplicacions informàtiques que serveixen per a realizar diversos tipus d’activitats educatives: trencaclosques, associacions, exercicis de textos, paraules creuades.
Hot potatoes es un conjunt de sis eines d’autor, desenvolupat per l’equip del University of Victoria CALL Laboratory Research and Development, que et permeten elaborar exercicis interactius basats en pàgines Web.
Squeak es un entorn de treball en el qual el professor pot no solament presenter els continguts de la seva materia, sinó tambè dissenyar i desenvolupar activitats i exercicis pràctics de tipología molt variada, simuladors, jocs d’asociació i per descomptat activitats d’avaluació.
Altres aplicacions interesants son: Ex eLearning, Neobook i Malted.
5.- Informàtica en l’educació actual
La informàtica en l'educació es refereix a la integració de les tecnologies de la informació i la comunicació TIC en les pràctiques pedagògiques desenvolupades en els primers nivells educatius, dit d'una altra manera quan es parla de la Informàtica en educació infantil s'estarà fent referència als manejos i usos adequats que donen els docents a les eines informàtiques en aquests nivells, utilitzant-les en diverses metodologies per a resignificar l'ensenyament dels xiquets xicotets.
Per a comprendre millor aquesta relació s'ha de definir amb claredat els conceptes que la componen, per açò s'entén llavors que la informàtica és la ciència que s'encarrega d'automatitzar la informació a través de màquines com els computadors (segons el diccionari informàtic G-M) que permeten millorar algunes pràctiques entre les quals es destaquen les de caràcter educatiu; mentre que l'educació infantil es refereix a l'educació que s'imparteix als xiquets i xiquetes entre els 3 i els 5 o 6 anys d'edat, és a dir els nivells que antecedeixen l'educació bàsica primària. La introducció de la informàtica en els diferents factors de la societat ha fet canviar les formes d'intervenir en l'educació i avui dia en diferents institucions d'educació inicial s'ha començat a utilitzar computadors i altres elements audiovisuals de les innovacions tecnològiques amb la intenció d'acostar als seus petits estudiants cap a la societat del coneixement. S'han identificat diverses formes en què els docents utilitzen les Tics en els nivells de l'educació infantil, tals com: d'ús lliure, d'ús guiat o d'ús pràctic.

6.- Regles per a una informàtica sana i segura.
Les 10 regles d'or per a assegurar als seus fills una experiència sana i segura en Internet són:
  1. Assigne un usuari al xiquet: És l'única forma eficient de controlar les seues activitats en Internet. L'usuari administrador d'un sistema ha de pertànyer sempre a un adult.
  2. Utilitze eines de control parental: Aquestes eines li permeten restringir l'accés a llocs de pornografia i contingut sol per a adults. Els filtres pel gral són flexible per si el pare desitja agregar pàgines específiques amb la seua clau i es poden trobar versions gratuïtes per la xarxa o incorporada en les solucions de seguretat com el nou ESET Smart Security 5.
  3. Monitores l'historial de navegació: Si el mateix és eliminat és un bon motiu per a tenir una xarrada.
  4. Controle la càmera web i assegure's que la mateixa està desconnectada mentre no li l'haja d'utilitzar.
  5. Revise les configuracions de les xarxes socials del xiquet: Un mur de Facebook compartit públicament, sense limitacions, pot ser un risc per a la integritat del jove.
  6. Mantinga actualitzat el seu antivirus i la seua eina de control parental. A més, s'ha d'instruir als xics para:
  7. No enviar informació confidencial per Internet: La seua informació mai serà sol·licitada per correu electrònic o per xat. Els bancs no sol·liciten les dades del seu compte i molt menys la seua PIN. És important, al seu torn, no cedir aquesta informació als seus fills.
  8. No divulgar la seua ubicació a cada moment: En el món social-*net que vivim actualment on tot es comenta i exposa en les xarxes socials, és important instruir als seus fills a no publicar les dates exactes quan estaran de viatge, que la casa va a quedar lliure o els llocs exactes on van a estar almenys fins a una vegada que tornen del mateix.
  9. Entendre que no tot el que es veu en Internet és veritat: Els fills han de ser conscients que no tota la informació que es distribueix en la web prové d'una font *confiable. Ara com ara, en Internet, és molt fàcil obtenir un espai per a poder publicar opinions. Per tant, s'ha de ser molt acurat a l'hora de recórrer a aqueixos continguts.
  10. Mantenir una comunicació oberta: La comunicació que tinga amb els seus fills juga un rol clau en la seua seguretat. Resulta molt més productiu animar-los a comentar les seues pors i inquietuds que reprimir-los amb sancions. Que es mantinga un bon clima i un diàleg obert, tant en Internet com en la vida real, poden arribar a ser la clau de l'èxit.


7.- Opinió personal
Vivim en una societat comandada per les noves tecnologies, on la informàtica juga un paper fonamental en tots els àmbits. Per açò, és important prendre consciència del necessari que és saber manejar els principals programes. No hi ha dubte, que cada vegada més, xicotets i majors, estan més familiaritzats amb aquesta eina. Avui dia, conèixer la tecnologia i utilitzar-la ja no constitueix cap privilegi, per contra, és una necessitat. L'ús de la tecnologia és un factor determinant en els nivells d'eficiència i competitivitat tant a nivell empresarial com a personal.
En la meua opinió, pense que la informàtica hui en dia ha d’estar present a l’educació, ja que és una eina d’ajuda que pot proporcionar molta informació interessant, que podem aprofitar per a aprendre i compartir matèria. És interessant que els nostres alumnes des de ben petits sàpiguen utilitzar d’una forma adequada les eines que ens proporciona la informàtica, i es funció dels mestres assegurar-se que facen un bon ús.